
Doba přípravy: 30 minut
Chřest očistíme, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme ho na kousky. Máslo rozpustíme v hrnci a osmažíme na něm cibulku. Zalijeme studeným vývarem a přivedeme k varu, poté vsypeme chřest a vaříme do změknutí (zhruba 15 až 20 minut). Z polévky vyjmeme několik kousků chřestu, které použijeme nakonec na ozdobu. Po uvaření polévku rozmixujeme, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem, přilijeme smetanu a nakonec vložíme kousek másla pro zjemnění. Dále už nevaříme! Chřest, který jsme si odložili stranou, položíme navrch krémové polévky a přidáme petrželku na ozdobu. K polévce podáváme čerstvé pečivo.
| 6 až 10 ks | stonky bílého chřestu |
| 3 lžíce | máslo (na cibulku) |
| 2 ks | jarní cibulka |
| 1/2 l | vývar |
| sůl | |
| pepř mletý | |
| 100 ml | smetana |
| 1 lžíce | máslo (do hotové polévky) |
| zelená petrželka na ozdobu |
