Doba přípravy: 60 minut
Den předem si připravíme krém. V kastrůlku si svaříme šlehačku společně s čokoládou, dokud se vše důkladně nespojí. Necháme chvíli vychladnout a přimícháme sýr. Po úplném vychladnutí necháme přes noc v lednici.
V míse smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme olej a vlažné mléko. Žloutky si oddělíme od bílků a zamícháme do těsta. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který nakonec lehce vmícháme. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme přibližně 30 minut na 175°C. Vychladlý korpus potřeme krémem a povrch posypeme strouhanou čokoládou. Vše necháme alespoň pár hodin proležet v lednici.
440 g | polohrubá mouka |
220 g | cukr krupice |
110 ml | olej |
220 ml | vlažné mléko |
2 až 3 lžíce | kakao |
1 ks | prášek do pečiva |
3 ks | vejce |
100 g | čokoláda |