Hříbková polévka z čerstvých hříbků


Doba přípravy: 40 minut

Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na másle rozpuštěném v hrnci si osmahneme drobně pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené brambory s hříbky a po chvíli přilijeme i horký vývar. Vaříme asi 15 minut (dokud nejsou brambory i hříbky měkké). Poté krátce promixujeme tyčovým mixérem, přilijeme smetanu a dochutíme solí, mletým pepřem a drceným kmínem. Ozdobíme pokrájenými a osmaženými hlavičkami hříbků a zelenou petrželkou. Pokapeme olivovým olejem a můžeme podávat.

Výbornou přílohou je čerstvě upečený domácí chléb – recept na něj naleznete ZDE

300 g čerstvé hříbky
2 ks brambor
 kousek máslo
1 ks cibule
2 stroužek česnek
1 l kuřecí vývar (může být i z kostky)
200 ml smetana ke šlehání
  sůl
  pepř mletý
 trochu kmín drcený
 pár malé hlavičky hříbků na ozdobu
  zelená petrželka
  olivový olej