Doba přípravy: 30 minut
Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na másle si osmahneme nadrobno pokrájenou slaninu a cibuli. Asi po 4 minutách vmícháme i pokrájené houby a restujeme spolu s cibulí a slaninou. Pak přidáme mletý pepř s rozdrceným zrnkem jalovce a podle chuti i sůl. Poté si opečeme nasucho topinky (např. v toastovači), potřeme je oloupaným česnekem a navrstvíme na ně houbovou směs. Posypeme strouhaným tvrdým sýrem, podle možností čerstvým tymiánem a můžeme podávat.
200 g | čerstvé houby (např. malé hříbky) |
2 lžíce | máslo |
50 g | slanina |
1 ks | cibule |
pepř mletý | |
1 zrnko | jalovec |
sůl | |
chléb | |
česnek | |
100 g | tvrdý sýr |
sůl | |
čerstvý tymián |