Houbová topinka


Doba přípravy: 30 minut

Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na másle si osmahneme nadrobno pokrájenou slaninu a cibuli. Asi po 4 minutách vmícháme i pokrájené houby a restujeme spolu s cibulí a slaninou. Pak přidáme mletý pepř s rozdrceným zrnkem jalovce a podle chuti i sůl. Poté si opečeme nasucho topinky (např. v toastovači), potřeme je oloupaným česnekem a navrstvíme na ně houbovou směs. Posypeme strouhaným tvrdým sýrem, podle možností čerstvým tymiánem a můžeme podávat.

200 g čerstvé houby (např. malé hříbky)
2 lžíce máslo
50 g slanina
1 ks cibule
  pepř mletý
1 zrnko jalovec
  sůl
  chléb
  česnek
100 g tvrdý sýr
  sůl
  čerstvý tymián