Doba přípravy: 30 minut
Těstoviny vhodíme do osolené vroucí vody a uvaříme podle návodu na obalu (tak, aby byly uvařené na skus). Mezitím si připravíme sýrovou omáčku: Do kastrůlku dáme rozehřát máslo a na něm si nejprve orestujeme na slabé plátky pokrájené hříbky. Počkáme, až trochu změknou a poté přihodíme i špenátové listy pokrájené na drobno. Chviličku dusíme (houby i špenát pustí šťávu). Poté přidáme prolisovaný česnek a nastrouhané jednotlivé druhy sýrů. Přilijeme smetanu a mícháme, dokud se sýry neroztaví a vše nespojí ve voňavou omáčku. Dochutíme solí a mletým pepřem. Horké těstoviny nandáme na talíře, přelijeme právě dokončenou sýrovou omáčkou a podáváme.
Poznámka: Skladba čtyř sýrů nemusí být vždy stejná – záleží na vaší chuti. Náš tip: Jako jeden ze sýrů použijte například zrající hermelín. Gurmáni mohou místo mozzarelly vyzkoušet například výborný italský zralý sýr Provolone.
1 balíček | těstoviny (např. rigatony) |
100 g | máslo |
hříbky nebo lišky | |
1 hrst | čerstvý špenát |
2 stroužek | česnek |
100 g | eidam |
100 g | gorgonzola |
100 g | mozzarella |
100 g | parmazán |
100 ml | smetana 12 % |
sůl | |
pepř mletý |