Houbový guláš


Doba přípravy: 40 minut

Houby očistíme a pokrájíme na plátky či kousky. Na sádle osmažíme nahrubo pokrájenou cibuli a pokrájené houby, ke kterým v průběhu smažení přisypeme drcený kmín. Maso si mezitím pokrájíme na kostky, přidáme na pánev a také orestujeme. Poprášíme hladkou moukou, osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a červenou papriku. Guláš podlijeme horkou vodou a maso podusíme doměkka. Na závěr můžeme podle chuti zjemnit trochou smetany. Podáváme buď s čerstvým chlebem, nebo s knedlíky.

10 ks větší čerstvé houby
100 g sádlo
5 ks cibule
1 lžička drcený kmín
500 g maso na guláš (např. hovězí, ale může být i srnčí apod.)
1 lžíce hladká mouka
  sůl
  pepř mletý
4 lžíce rajský protlak
1 lžíce sladká červená paprika
 dle chuti smetana