Doba přípravy: 20 minut
Lišky očistíme a jsou-li větší, pokrájíme je. Na másle si osmahneme cibuli pokrájenou na půlkolečka, přihodíme pokrájenou anglickou slaninu a očištěné lišky a vše restujeme po dobu asi 10 minut. Poté přilijeme bílé víno, přidáme prolisovaný česnek s bobkovými listy a necháme přikryté pokličkou na mírném plameni, dokud se víno nevydusí a lišky nejsou krásně měkké. Osolíme, opepříme a podle chuti a možností posypeme nasekaným koprem. Podáváme buď samotné s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k masu.
500 g | čerstvé lišky |
100 g | máslo |
2 ks | cibule |
100 g | anglická slanina |
2 dl | bílé víno |
3 stroužek | česnek |
2 ks | bobkový list |
sůl | |
pepř | |
čerstvý kopr (nemusí být) |