Doba přípravy: 30 minut
Nejprve si připravíme polentu: Kukuřičnou mouku vsypeme do vařící osolené vody a mícháme, dokud nevznikne hladká hmota. Za častého míchání vaříme asi 25 minut. Necháme v teple. Nyní si očistíme a na plátky pokrájíme houby. Na olivový olej s rozpuštěným máslem vhodíme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme prolisovaný česnek a plátky hub. Za stálého míchání restujeme asi 6 minut. Stáhneme z ohně, osolíme, opepříme a okmínujeme. Na talíře dáme připravenou teplou polentu, uprostřed ní vyhloubíme důlek a do něj vložíme směs s houbami. Ozdobíme petrželkou a podáváme s červeným vínem.
Poznámka: Připravenou polentu s houbami můžete navíc posypat buď nastrouhaným tvrdým kozím sýrem nebo rozdrobeným plísňovým sýrem Gorgonzola.
250 g | kukuřičná mouka |
1 l | voda |
1 lžíce | sůl |