Doba přípravy: 25 minut
Rohlíky či bagetky podélně nařízneme a párky dáme uvařit do kastrůlku s vodou (máme-li možnost, můžeme je také ogrilovat). Mezitím si připravíme rajčatovou směs: Rajčata spolu s cibulí nakrájíme velmi najemno. Přidáme olivový olej s kečupem a ochutíme solí, citronovou šťávou a trochou cukru. Vše pořádně promícháme. Připravené párky vložíme do nakrojených rohlíků (baget) a na ně dáme vrstvu rajčatové směsi. Podle chuti přidáme plátky kyselých okurek, plátky červené cibule a trochu zeleného salátu či bylinek. Ozdobíme hořčicí a ihned podáváme.
Poznámka: Hot dog, neboli „horký pes“ je u nás známý jako „párek v rohlíku“. Tato specialita vznikla asi před sto lety díky německým přistěhovalcům v Americe. Ti nejenže jako první vložili párek do rohlíku, ale také tehdy do Ameriky přivezli novou rasu psů – jezevčíka. Název nového pokrmu byl tedy prý odvozen od prohnutého tvaru párku, jež připomínala právě záda jejich jezevčíků.
4 ks | větší rohlík (bagetka) |
4 ks | kvalitní (!) párek |
2 ks | rajče |
1 ks | cibule |
1 lžíce | olivový olej |
1 lžíce | kvalitní kečup |
sůl | |
trochu | citronová šťáva |
1 lžička | cukr |
plátky kyselé okurky | |
plátky červené cibule | |
trochu zeleného salátu či bylinek | |
oblíbená hořčice |