
Doba přípravy: 15 minut
Zelená jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Řapíkatý celer omyjeme a pokrájíme na tenké malé plátky. Ledový salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Jablka, celer, na kousky pokrájený sýr i natrhaný ledový salát dáme do misky. Přidáme jogurt, majonézu, ocet i cukr. Osolíme, opepříme a pečlivě promícháme. Hotový salát dáme vychladit do ledničky. Servírujeme přesypané posekanými vlašskými ořechy spolu s čerstvým pečivem.
Poznámka: Waldorfský salát byl poprvé připraven okolo roku 1893 v Hotelu Waldorf v New Yorku City. Obsahuje jablka, celer, vlašské ořechy a někdy také sušené ovoce či hroznové víno.
| 3 ks | zelené jablko |
| asi 5 stonků | řapíkatý celer |
| 50 g | ledový salát |
| 100 g | tvrdý sýr |
| 100 g | bílý jogurt |
| 2 lžíce | majonéza |
| 1 lžíce | vinný ocet |
| 1 lžička | krupicový cukr |
| sůl | |
| pepř mletý | |
| 100 g | vyloupané vlašské ořechy |
