Doba přípravy: 25 minut
Zelené saláty omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Na pánvi si nasucho opečeme nasekané vlašské ořechy a necháme je vychladnout. Hrozny otrháme, jednotlivé kuličky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Do mísy dáme natrhané kousky salátů, vychladlé opečené ořechy i hroznové víno. Přidáme rozdrobenou nivu s pokrájeným hermelínem a jemně vmícháme zakysanou smetanu. Z vinného octa, olivového oleje, soli a pepře si připravíme zálivku. Vmícháme ji opatrně do salátu a ihned servírujeme. Hotový salát se sýrem a vínem podáváme s čerstvým bílým pečivem.
asi 200 g | směs zelených salátů (ledová salát, rukola apod.) |
2 lžíce | vlašské ořechy |
asi 300 g | modré a bílé hroznové víno |
100 g | niva |
100 g | hermelín |
3 lžíce | zakysaná smetana |
3 lžíce | olivový olej |
2 lžíce | vinný ocet |
sůl | |
pepř mletý |