
Doba přípravy: 30 minut
Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. V kastrole si na olivovém oleji osmahneme pokrájenou cibuli s česnekem, přihodíme vypeckované švestky a najemno nastrouhaný zázvor. Dále přidáme kousky celé skořice, trochu soli a pepře a přihodíme bobkový list s kuličkami nového koření. Přilijeme červené víno s trochou vody a dusíme doměkka (švestky by se měly téměř rozvařit). Odstavíme ze sporáku a vyndáme koření (celou skořici, bobkový list a nové koření). Na závěr již jen dochutíme cukrem a vinným octem, podle potřeby můžeme ještě dosolit. Horké čatní plníme do suchých a čistých skleniček, ty zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Podáváme například k pečenému nebo grilovanému masu.
| 1/2 kg | švestky |
| 2 lžíce | olivový olej |
| 2 ks | cibule |
| 4 stroužek | česnek |
| 2 cm | čestvý zázvor |
| 4 ks | skořice celá |
| sůl | |
| pepř mletý | |
| 1 ks | bobkový list |
| 4 kulička | nové koření |
| 4 lžíce | červené víno |
| 3 lžíce | krupicový cukr |
| 1 lžíce | červený vinný ocet |
