
Doba přípravy: 60 minut
Brambory očistíme a uvaříme ve slupce. Uvařené je oloupeme a necháme vychladnout. Švestky omyjeme, vypeckujeme a necháme okapat. Studené brambory nastrouháme a přidáme mouku, krupici, sůl a vejce. Vypracujeme hladké a vláčné těsto, které vyválíme a nakrájíme na dílky. Do každého dílku pak zabalíme vypeckovanou švestku a vytvoříme kulaté knedlíky. Ty vaříme ve vroucí osolené vodě zhruba 7 minut. Hotové švestkové knedlíky podáváme teplé – posypané drobenkou z másla, rozdrcených vlašských ořechů, hrubé mouky, moučkového cukru a mleté skořice. Podle chuti můžeme ještě přelít rozpuštěným máslem.
| 1 a 1/2 kg | brambor |
| 450 g | hrubá mouka |
| 150 g | hrubá krupice |
| trochu | sůl |
| 1 ks | vejce |
