
Doba přípravy: 60 minut
Hovězí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Ve větším hrnci si rozehřejeme kousek sádla a osmažíme na něm nejprve cibuli, po pár minutách i česnek a po další minutě přihodíme i pokrájené maso. To osmahneme dozlatova ze všech stran. Stáhneme z ohně, vmícháme rajčatový protlak, mletou sladkou papriku a trochu kmínu. Zalijeme vodou nebo vývarem a dáme opět vařit. Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Červenou i žlutou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme je na malé kousky. Také párek (popř. klobásku) pokrájíme na kolečka. Když je maso téměř měkké, přidáme do polévky pokrájené brambory, papriky i párek (klobásku) a vše dovaříme doměkka. Dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme zelenou petrželkou a podáváme s pečivem.
| 1/2 kg | přední hovězí maso |
| 2 ks | červená cibule |
| 3 stroužek | česnek |
| kousek | sádlo |
| 1 plechovka | rajčatový protlak |
| 1 lžíce | mletá sladká paprika |
| trochu | mletý nebo drcený kmín |
| 1 a 1/2 l | voda nebo vývar |
| 1/2 kg | brambor |
| 1 ks | červená paprika |
| 1 ks | žlutá paprika |
| 1 ks | párek nebo klobása |
| sůl | |
| pepř mletý | |
| zelená petrželka na ozdobu |
