
Doba přípravy: 30 minut
Pečlivě omyté okurky proložené květy kopru naskládáme do sklenic. Poté si připravíme ze všech zbylých ingrediencí teplý nálev. Tím zalijeme připravené okurky ve sklenicích, uzavřeme je a sterilujeme zhruba 20 až 25 minut při 85 stupních Celsia.
Poznámka: Okurky můžeme rovněž proložit kolečky mrkve, oloupané cibule a křenu.Vynikající jsou mezi okurkami také stroužky česneku proložené kapií.
| malé okurky ( do 6 sklenic a objemu 750 ml) | |
| květy kopru | |
| 1/5 l | voda |
| 1/2 l | ocet (8%) |
| 3 lžíce | sůl |
| 1 lžíce | cukr |
| 15 ks | umělé sladidlo |
| 5 ks | hřebíček |
| 5 ks | nové koření |
| 1 lžička | celý pepř |
| 1 lžíce | hořčičné semínko |
| 1 lžička | koriandr (nemusí být) |
