Doba přípravy: 60 minut
Rybíz omyjeme, otrháme kuličky a dáme je do pekáčku, kde posypeme mletou skořicí, citronovou kůrou, roztlučeným hřebíčkem a krystalovým cukrem. Pečeme při 120 stupních Celsia asi 45 minut. Poté přilijeme tuzemák a vše opatrně promícháme. Ještě horký džem plníme do malých čistých skleniček. Upevníme víčka, skleničky obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Podáváme místo klasického brusinkového džemu.
2 kg | rybíz (nemusí být jen červený, může být červený + černý rybíz dohromady) |
2 lžíce | skořice mletá |
2 lžíce | citronová kůra z chemicky neošetřeného citronu |
3 ks | hřebíček |
200 g | krystalový cukr |
1/4 l | tuzemák |