Rybíz jako brusinky


Doba přípravy: 60 minut

Rybíz omyjeme, otrháme kuličky a dáme je do pekáčku, kde posypeme mletou skořicí, citronovou kůrou, roztlučeným hřebíčkem a krystalovým cukrem. Pečeme při 120 stupních Celsia asi 45 minut. Poté přilijeme tuzemák a vše opatrně promícháme. Ještě horký džem plníme do malých čistých skleniček. Upevníme víčka, skleničky obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Podáváme místo klasického brusinkového džemu.

2 kg rybíz (nemusí být jen červený, může být červený + černý rybíz dohromady)
2 lžíce skořice mletá
2 lžíce citronová kůra z chemicky neošetřeného citronu
3 ks hřebíček
200 g krystalový cukr
1/4 l tuzemák