Doba přípravy: 15 minut
Na pánvi rozpustíme máslo a k němu přidáme krystalový a vanilkový cukr. Ztlumíme plamen a zvolna mícháme, dokud cukr nezačne karamelizovat. Vytvoříme světle hnědý karamel, který zastříkneme trochou citronové šťávy. Promícháme a přidáme maliny. Maliny necháme ohřát (podle chuti je můžeme nechat i rozvařit) a nakonec k nim nalijeme griotku. Do průhledných sklenic nalámeme větší část hořických trubiček a proložíme je vanilkovou zmrzlinu. Podle chuti ozdobíme našlehanou šlehačkou a celými malinami. Završíme oplatkou, čokoládou a zapíchnutými hořickými trubičkami. Ihned podáváme.
50 g | máslo |
20 g | krystalový cukr |
1 ks | vanilkový cukr |
1 lžička | citronová šťava |
200 g | čerstvé (popř. mražené) maliny |
1 dl | griotka |
3 balení | hořické trubičky s čokoládovou náplní |
2 kopečky | vanilková zmrzlina |
šlehačka | |
maliny, čokoláda a oplatky na ozdobu | |