Horké maliny s hořickými trubičkami


Doba přípravy: 15 minut

Na pánvi rozpustíme máslo a k němu přidáme krystalový a vanilkový cukr. Ztlumíme plamen a zvolna mícháme, dokud cukr nezačne karamelizovat. Vytvoříme světle hnědý karamel, který zastříkneme trochou citronové šťávy. Promícháme a přidáme maliny. Maliny necháme ohřát (podle chuti je můžeme nechat i rozvařit) a nakonec k nim nalijeme griotku. Do průhledných sklenic nalámeme větší část hořických trubiček a proložíme je vanilkovou zmrzlinu. Podle chuti ozdobíme našlehanou šlehačkou a celými malinami. Završíme oplatkou, čokoládou a zapíchnutými hořickými trubičkami. Ihned podáváme.

50 g máslo
20 g krystalový cukr
1 ks vanilkový cukr
1 lžička citronová šťava
200 g čerstvé (popř. mražené) maliny
1 dl griotka
3 balení hořické trubičky s čokoládovou náplní
2 kopečky vanilková zmrzlina
  šlehačka
  maliny, čokoláda a oplatky na ozdobu