
Doba přípravy: 15 minut
Na pánvi rozpustíme máslo a k němu přidáme krystalový a vanilkový cukr. Ztlumíme plamen a zvolna mícháme, dokud cukr nezačne karamelizovat. Vytvoříme světle hnědý karamel, který zastříkneme trochou citronové šťávy. Promícháme a přidáme maliny. Maliny necháme ohřát (podle chuti je můžeme nechat i rozvařit) a nakonec k nim nalijeme griotku. Do průhledných sklenic nalámeme větší část hořických trubiček a proložíme je vanilkovou zmrzlinu. Podle chuti ozdobíme našlehanou šlehačkou a celými malinami. Završíme oplatkou, čokoládou a zapíchnutými hořickými trubičkami. Ihned podáváme.
| 50 g | máslo |
| 20 g | krystalový cukr |
| 1 ks | vanilkový cukr |
| 1 lžička | citronová šťava |
| 200 g | čerstvé (popř. mražené) maliny |
| 1 dl | griotka |
| 3 balení | hořické trubičky s čokoládovou náplní |
| 2 kopečky | vanilková zmrzlina |
| šlehačka | |
| maliny, čokoláda a oplatky na ozdobu | |
