Cibulová marmeláda


Doba přípravy: 70 minut

Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší měsíčky. Máslo si rozehřejeme v hrnci a přidáme pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem. Zasypeme cukrem, přihodíme veškeré koření (nejlépe v malém plátěném pytlíčku) a zalijeme červeným vínem. Přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném plameni 40 až 50 minut. Na závěr dochutíme balzamikovým octem a přendáme do čistých skleniček. V ledničce vydrží 2 měsíce, ale její trvanlivost můžeme prodloužit sterilizací. Cibulová marmeláda je vynikající například jako doplněk k sýrům.

1 kg cibule
100 g máslo
2 stroužek česnek
200 g cukr
4 kulička černý pepř
4 kulička nové koření
3 ks bobkový list
3 ks hřebíček
4 dl bílé víno
 trochu balzamikový ocet