Doba přípravy: 30 minut
Pokrájenou sterilovanou řepu (i s nálevem) dáme do hrnce a přidáme na kostičky pokrájenou okurku. Přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Přilijeme smetanu a na mírném ohni vaříme asi 5 až 8 minut. Poté přidáme oloupaná a na malé kousky pokrájená vejce. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Polévku necháme vychladit. Servírujeme dobře vychlazené s kouskem pokrájeného vařeného bramboru a ozdobené nasekanou petrželkou.
400 g | sterilovaná řepa |
1 ks | salátová okurka |
1 l | zeleninový vývar |
250 ml | smetana |
3 ks | vejce (uvařená natvrdo) |
sůl | |
pepř mletý | |
muškátový oříšek (strouhaný) | |
2 ks | vařený brambor |
čerstvá petrželka (na ozdobu) |