Doba přípravy: 30 minut
Na pánvi na másle si nejprve osmahneme pokrájenou červenou cibuli. Přidáme tuňáka (včetně olivového oleje) s pokrájenou jarní cibulkou a prolisovaným česnekem. Ochutíme solí a citronovou šťávou. Chvíli nad plamenem prohřejeme a podusíme. Poté přisypeme kuskus a zalijeme vše vařicí vodou nebo vývarem. Přiklopíme pokličkou, vypneme plamen a necháme zhruba 10 minut zrníčka kuskusu bobtnat. Poté vše lehce promícháme (podle možností můžeme přimíchat i čerstvou mátu nebo rukolu) a máme hotovo. Kuskus s cibulí a tuňákem podáváme teplý nebo studený.
máslo | |
2 ks | červená cibule |
2 konzerva | tuňák v oleji |
1 svazek | jarní cibulka |
3 stroužek | česnek |
sůl | |
1/2 ks | šťáva z citronu |
200 g | kuskus |
3 dl | voda nebo vývar |
čerstvé bylinky (např. máta, rukola) |