Pikantní rajčatová polévka


Doba přípravy: 30 minut

Jako první si připravíme rajčata: Ta nejprve na spodní straně nařízneme do kříže. Poté je vhodíme je do vroucí vody. Po cca 10 sekundách (až se zkroutí naříznutá slupka) je ponoříme do ledové vody. Slupku tak snadno stáhneme. Nyní si v kastrolu si na olivovém oleji osmahneme pokrájenou cibuli a po asi 3 minutách smažení a míchání přidáme nasekaný česnek s chilli papričkou. Po další minutě přihodíme oloupaná rajčata a zalijeme vodou nebo vývarem. Vaříme asi 10 minut, poté rozmixujeme tyčovým mixerem. Dochutíme solí, mletým pepřem, mletou skořicí a trochou cukru. Nalijeme na talíře, přelijeme trochou kokosového mléka či zakysané smetany. Hotovou polévku ihned podáváme.

6 ks velká zralá rajčata
4 lžíce olivový olej
1 ks cibule
4 stroužky česnek
1 ks chilli paprička
1 l voda nebo vývar
  sůl
  pepř mletý
  mletá skořice
  cukr
  kokosové mléko (popř. zakysaná smetana)