Doba přípravy: 120 minut
Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Rozinky propláchneme horkou vodou a nasekáme najemno. Všechny ingredience smícháme v hrnci, přivedeme k varu a mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Vaříme zhruba 90 minut a průběžně promícháváme, aby se čatní nepřilepilo. Směsí plníme sterilizované sklenice, utěsníme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Skladujeme na chladném a tmavém místě. Podáváme jako přílohu k pečenému či grilovanému masu.
Náš tip: Máte-li rádi pikantní dochucovadla, přidejte do čatní drcené chilli.
900 g | jablko |
3 ks | střední cibule |
110 g | rozinky |
hrst | koriandru |
340 g | krystalový cukr |
420 ml | ocet |
sůl | |
1/2 lžičky | skořice mletá |