Doba přípravy: 130 minut
Tymián a rozmarýn smícháme se solí, hořčicí, pepřem a olejem a tuto směs vetřeme do jehněčího masa. Necháme asi hodinu marinovat a poté vložíme do pekáče a dáme do trouby předehřáté na 160 °C. Po zhruba půl hodině teplotu snížíme na 140 °C a pečeme další asi 2 hodiny, dokud není maso krásně měkké. Během pečení maso občas podléváme vínem a podle potřeby i vodou. Mezitím si očistíme a nakrájíme brambory a dáme je vařit do slané vody. Uvařené je zcedíme a opečeme na másle. Podle možností ozdobíme snítkou čerstvého rozmarýnu podáváme s dozlatova upečeným jehněčím.
1 a 1/2 kg | jehněčí maso |
1/2 lžička | tymián |
1 lžička | rozmarýn |
1 lžička | sůl |
1 lžíce | kremžská hořčice |
pepř mletý | |
4 lžíce | olivový olej |
3 dl | červené víno |
10 ks | větší brambor |
sůl | |
máslo | |
čerstvý rozmarýn na ozdobu (nemusí být) |