Doba přípravy: 181 minut
Vepřové ramínko očistíme, ze všech stran ho osolíme a trochu opepříme hrubě mletým pepřem. V kastrolu si rozpálíme olej a ramínko na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme a ve zbylém oleji opečeme i oloupané celé stroužky česneku a kousky oloupané cibule. Zalijeme je červeným vínem a víno necháme vyvařit. Poté do kastrolu vrátíme maso a přidáme zeleninový vývar s nadrobno posekaným rozmarýnem a medem. Přikryjeme pokličkou a při mírném plameni dusíme doměkka (bude to trvat asi 2 a 1/2 hodiny). Na závěr omáčku zjemníme kouskem másla. Podáváme například s pečenými pikantními brambory.
Poznámka: Recept na pečené pikantní brambory naleznete ZDE
1 kg | vepřové ramínko (plec) |
sůl | |
hrubě mletý pepř | |
2 dl | rostlinný olej |
8 stroužek | česnek |
1 ks | cibule |
2 dl | červené víno |
1 l | zeleninový vývar |
1 svazek | čerstvý rozmarýn |
4 lžíce | med |
50 g | máslo |