Vařené nové brambory s bylinkami


Doba přípravy: 30 minut

Brambory očistíme (škrábat nemusíme) a dáme vařit – nejlepší je to v páře, ale můžeme je dát klasicky do vody. Mezitím si do větší mísy vymačkáme citronovou šťávu a přidáme do ní olivový olej, rozpuštěné máslo, sůl a nasekané čerstvé bylinky. Řádně promícháme. Přidáme i uvařené brambory, již jen jemně promícháme a necháme je nasáknout a obalit bylinkovou směsí. Podáváme k masu, pečené zelenině nebo rybám.

Poznámka: Vyzkoušejte tyto brambory s našimi grilovanými makrelami – recept na ně naleznete ZDE

700 g nové malé brambory
1/2 ks šťáva z citronu
4 lžíce olivový olej
100 g máslo
  sůl
 svazek čerstvé bylinky (např. tymián, pažitka, petrželka, kopr...)