Doba přípravy: 40 minut
Zapečená treska s bylinkovou krustou:
Filety osolíme a posypeme provensálským kořením. Vložíme na pánev a zprudka osmažíme z každé strany (maximálně 1 minutu na každé straně). Strouhanku smícháme s prolisovaným česnekem, čerstvě pokrájenou petrželkou, solí a zakápneme citronem. Směs rovnoměrně pokládáme na osmažené filety a vložíme na pekáč. Zapékáme při 180 stupních zhruba 15 minut, dokud není krusta dozlatova upečená.
Bramborové noky:
Brambory uvaříme ve slupce a necháme trochu vychladnout. Oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme vejce mouku a sůl. Důkladně proděláme těsto tak, aby se nám nelepilo ruce. Pokud se lepí, přidáme ještě trochu polohrubé mouky. Z těsta modelujeme malé nočky o velikosti cca 3 cm, které vkládáme do vroucí, osolené vody. Až noky vyplavou navrch, jsou hotové. Vyndáme, a servírujeme k tresce.
4 ks | filet z aljašské tresky |
1 a 1/2 hrnek | strouhanka |
1/2 hrnek | parmazán |
provensálské koření | |
3 hrst | čerstvá petrželka |
4 stroužek | česnek |
citron | |
sůl |
Bramborové noky
700 g | brambory |
80 g | hladká mouka |
80 g | hrubá mouka |
1 ks | vejce |