
Doba přípravy: 40 minut
Zapečená treska s bylinkovou krustou:
Filety osolíme a posypeme provensálským kořením. Vložíme na pánev a zprudka osmažíme z každé strany (maximálně 1 minutu na každé straně). Strouhanku smícháme s prolisovaným česnekem, čerstvě pokrájenou petrželkou, solí a zakápneme citronem. Směs rovnoměrně pokládáme na osmažené filety a vložíme na pekáč. Zapékáme při 180 stupních zhruba 15 minut, dokud není krusta dozlatova upečená.
Bramborové noky:
Brambory uvaříme ve slupce a necháme trochu vychladnout. Oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme vejce mouku a sůl. Důkladně proděláme těsto tak, aby se nám nelepilo ruce. Pokud se lepí, přidáme ještě trochu polohrubé mouky. Z těsta modelujeme malé nočky o velikosti cca 3 cm, které vkládáme do vroucí, osolené vody. Až noky vyplavou navrch, jsou hotové. Vyndáme, a servírujeme k tresce.
| 4 ks | filet z aljašské tresky |
| 1 a 1/2 hrnek | strouhanka |
| 1/2 hrnek | parmazán |
| provensálské koření | |
| 3 hrst | čerstvá petrželka |
| 4 stroužek | česnek |
| citron | |
| sůl |
Bramborové noky
| 700 g | brambory |
| 80 g | hladká mouka |
| 80 g | hrubá mouka |
| 1 ks | vejce |
