
Doba přípravy: minut
Pstruhy dobře omyjte a osušte. Jelikož je pstruh již vykuchaný, má na břiše řez. Od tohoto řezu udělejte kolmo k páteři z každé strany 5 menších zářezů hlubokých nejvýše 0,3 cm, aby se pstruh dobře opékal. Potřete rybu z obou stran olivovým olejem, osolte a opepřete. Citrony omyjte teplou vodou. Jeden nakrájejte na kolečka a z druhého nastrouhejte kůru. Petrželku nasekejte na menší kousky.
Kolečka citronu vkládejte do jednotlivých zářezů (pouze z jedné strany) a přidejte do nich i trochu nasekané petrželky. Z druhé strany vyplňte zářezy pouze petrželkou. Do břišní dutiny vložte zbytky petrželky a citronových koleček.
Pečte na grilu dle velikosti ryby asi 7 minut z každé strany. Těsně před otočením rybu podle chuti ještě posypte citronovou kůrou a chilli kořením. Při podávání poklaďte plátky másla.
Podávat můžete s bagetou, kváskovým chlebem, bílým jogurtem s citronovou kůrou a koprem. Výborně se hodí také grilované zeleninové špízy.
Grilované zeleninové špízy
Namočte 4 dřevěné špejle na 30 minut do studené vody, aby se na grilu nepřipalovaly.
Na marinádu prošlehejte med, hořčici a olej, osolte a opepřete.
Zeleninu napíchejte střídavě na špejle a potřete připravenou omáčkou. Grilujte na mřížce, postupně otáčejte a potírejte zbylou marinádou.
Tip: Dřevěné špejle na špízy před použitím namočte na 30 minut do vody, aby neohořely. Nezapomeňte, že chuť grilovaného pstruha skvěle doplní vychlazená Coca-Cola Zero.
| 4 ks | vykuchaný pstruch |
| olivový olej | |
| 2 ks | citron |
| 1 svazek | petrželka |
| chilli koření | |
| 50 g | máslo |
| sůl | |
| čerstvě mletý pepř |
Grilované zeleninové špízy
| 1 ks | střední cuketa nakrájená na plátky |
| 1 ks | malý lilek nakrájený na kostky |
| 1 ks | malá červená cibule nakrájená na měsíčky |
| 8 ks | cherry rajčátka |
| 1 ks | oranžová paprika nakrájená na sousta |
Marináda
| 1 lžíce | tekutý med |
| 1 lžička | hrubozrnná hořčice |
| 1 lžíce | olivový olej |
| sůl | |
| čerstvě mletý pepř |
