Dezert s’mores


Doba přípravy: 120 minut

Koláčovou, dortovou formu, či malý plech vymažeme trochou tuku a na dno vložíme kus pečicího papíru. Připravíme si krustu. Všechny ingredience smícháme v misce do hladkého těsta. Struktura a barva bude připomínat bramborový knedlík. Přibližně dvě třetiny těsta rovnoměrně namačkáme na dno. Zbylé těsto rozřízneme na půl, vyválíme dva válečky, dostatečně dlouhé, aby seděly kolem vnitřního obvodu formy, a mačkáním vytvoříme okraje. Na dno uděláme vidličkou několik dírek a krustu dáme na chvíli vychladit do lednice. Poté na povrch vložíme další kousek pečícího papíru a na ten nasypeme nevařené fazole, hrách nebo rýži, abychom těsto zatížili a to se při pečení nezvedalo. Pečeme na 175°C, dokud nám okraje nezačnou zlátnout. Poté vyndáme, vysypeme zátěž a necháme chvilku vychladnout. Připravíme si náplň. Nad vodní lázní si rozpustíme čokoládu. Přimícháme máslo a rovněž necháme rozpustit. Necháme chvíli zchladnout a poté přidáme mouku a vejce. Pokud máme raději sladší dezert, přidáme ještě tak 2 lžíce cukru. Krém vlijeme do korpusu a znovu vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 minut, dokud není náplň na dotek pevná. Vyjmeme, povrch poklademe marshmallow a ještě na pár minut vložíme do trouby, aby se lehce rozpustily a zezlátly. Po vychladnutí krájíme na jednotlivé čtverečky či jako klasický dort.

1 hrnek změklé máslo
1/2 hrnku cukr
1 a 1/2 hrnku hladká mouka
2 ks žloutek