Grilovaná krkovička v pivní marinádě


Doba přípravy: 20 minut

Maso zlehka naklepejte, z obou stran mírně osolte, opepřete a potřete rozmělněným česnekem.
Udělejte marinádu: Máslo rozehřejte na pánvi s vyšším okrajem, přilijte pivo, promíchejte a sejměte z ohně. Vmíchejte kmín, zázvor i nasekanou majoránku. Poté do marinády naložte maso a nechte přes noc v chladu.

Před grilováním maso vyjměte z chladničky a nechte dojít do pokojové teploty. Plátky grilujte asi 6–7 minut a poté je otočte. Během grilování potírejte zbylou marinádou.
Podávejte s česnekovopažitkovým dipem, opečenými brambory či salátem.

Česnekovopažitkový dip

Zakysanou smetanu dejte do misky, přidejte olej a vyšlehejte dohladka. Přidejte drcený česnek, najemno naseknou pažitku a dle chuti osolte a opepřete. Před podáváním vychlaďte.

Tip: Aby omáčka dokonale pokryla každý kousek masa, můžete marinádu nalít do sáčku, vložit do něj maso, zauzlovat a balíček protřepat a promnout. K šťavnaté krkovičce se skvěle hodí vychlazená Coca-Cola.

4 ks plátky krkovice
4 stroužek drcený česnek
  sůl
  pepř mletý

Marináda

100 g máslo
300 ml černé pivo
1 lžička drcený kmín
1 lžička strouhaný čerstvý zázvor
  menší svazek čerstvé majoránky

Česnekovopažitkový dip

2 kelímky zakysaná smetana
1 lžíce olivový olej
2 až 3 stroužek drcený česnek
1 ks velký svazek najemno nasekané pažitky
  sůl
  čerstvě mletý pepř