Doba přípravy: 20 minut
Maso zlehka naklepejte, z obou stran mírně osolte, opepřete a potřete rozmělněným česnekem.
Udělejte marinádu: Máslo rozehřejte na pánvi s vyšším okrajem, přilijte pivo, promíchejte a sejměte z ohně. Vmíchejte kmín, zázvor i nasekanou majoránku. Poté do marinády naložte maso a nechte přes noc v chladu.
Před grilováním maso vyjměte z chladničky a nechte dojít do pokojové teploty. Plátky grilujte asi 6–7 minut a poté je otočte. Během grilování potírejte zbylou marinádou.
Podávejte s česnekovopažitkovým dipem, opečenými brambory či salátem.
Česnekovopažitkový dip
Zakysanou smetanu dejte do misky, přidejte olej a vyšlehejte dohladka. Přidejte drcený česnek, najemno naseknou pažitku a dle chuti osolte a opepřete. Před podáváním vychlaďte.
Tip: Aby omáčka dokonale pokryla každý kousek masa, můžete marinádu nalít do sáčku, vložit do něj maso, zauzlovat a balíček protřepat a promnout. K šťavnaté krkovičce se skvěle hodí vychlazená Coca-Cola.
4 ks | plátky krkovice |
4 stroužek | drcený česnek |
sůl | |
pepř mletý |
Marináda
100 g | máslo |
300 ml | černé pivo |
1 lžička | drcený kmín |
1 lžička | strouhaný čerstvý zázvor |
menší svazek čerstvé majoránky |
Česnekovopažitkový dip
2 kelímky | zakysaná smetana |
1 lžíce | olivový olej |
2 až 3 stroužek | drcený česnek |
1 ks | velký svazek najemno nasekané pažitky |
sůl | |
čerstvě mletý pepř |