Indická zmrzlina (Kulfi)


Doba přípravy: 120 minut

Kondenzované mléko, kardamomové lusky se špetkou šafránu a cukr dáme na pánev. Zlehka zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Odstavíme a necháme zchladnout. Pistácie vyloupeme a rozmixujeme nahrubo. Poté si kondenzované mléko přecedíme do misky a přimícháme k němu rozmixované pistácie, sekané mandle a mandlovou esenci. Směs necháme asi 2 hodiny ztuhnout v mrazáku. Vyndáme a opět promícháme. Nalijeme do nanukových formiček (případně do malých kelímků od jogurtu), doprostřed zapíchneme dřevěné špachtličky na držení a necháme v mrazáku ztuhnout přes noc. Druhý den vyndáme z formiček a můžeme mlsat.

2 plechovka kondenzované mléko
4 ks rozlousknutý lusk kardamomu
špetka  šafrán
100 g cukr
100 g pistácie
2 lžíce nasekané mandle
několik kapek mandlová esence