Doba přípravy: 10 minut
Měkký tvaroh rozmícháme s lučinou a zakysanou smetanou. Ochutíme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Vše pečlivě promícháme a dáme vychladit do lednice. Mezitím si omyjeme a oloupeme vybranou zeleninu a nakrájíme ji na úzké tenké tyčinky – špalíky. Takto připravené špalíky máčíme do vychlazeného dipu. Jako přílohu můžeme ještě servírovat čerstvé pečivo nebo třeba pufované chlebíčky jako zdravější variantu.
Poznámka: Tato svačinka je také vhodná jako zdravé jídlo pro děti – v tom případě dáváme však méně česneku, soli i pepře.
asi 130 ml | měkký tvaroh |
2 kostka | lučina |
3 lžíce | zakysaná smetana |
1 až 3 stroužek | česnek (pro děti méně) |
sůl | |
mletý pepř |