
Doba přípravy: 20 minut
Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, přidáme k nim vejce, hladkou mouku a sůl. Potom je opečeme na oleji z obou stran dozlatova. V průběhu pečení bramboráků si pokrájíme slaninu, cibuli a žampiony na kostičky a vše dáme osmahnout na druhou pánvičku s olivovým olejem. Asi po 5 minutách pokapeme chilli omáčkou a trošku osolíme. Opečené bramboráky osušíme v papírovém ubrousku, poklademe na talíře a rozprostřeme na ně připravenou pikantní směs. Posypeme posekaným koprem a můžeme podávat.
| 1 kg | brambor |
| 3 ks | vejce |
| hladká mouka | |
| sůl | |
| 200 g | slanina |
| 1 ks | cibule |
| 150 g | žampion |
| 1 lžíce | olivový olej |
| 1 lžíce | ostrá chilli omáčka |
| čerstvý kopr (můžeme použít i kopr ve sladkokyselém nálevu) |
