Doba přípravy: 60 minut
Masový vývar přivedeme k varu a přidáme svazek citronové trávy, koriandr a nasekaný zázvor. Povaříme asi 5 minut, poté pokrájená rajčata a houby, krevety a rybí omáčku a vaříme dalších 5 minut. Chilli pastu a citrónovou šťávu smícháme přímo na talíři s najemno nasekanými chilli papričkami a zalijeme hotovou polévkou. Ozdobíme lístky koriandru a podle chuti přilijeme trošku ohřátého kokosového mléka. Ihned podáváme.
1 l | masový vývar |
svazek | sušená citronová tráva |
3 lžička | koriandr |
kousek | čerstvý zázvor |
několik | cherry rajčata |
50 g | houby (např. čínské houby) |
100 g | tygří krevety (případně i jiné mořské plody) |
4 lžíce | rybí omáčka |
2 lžíce | chilli pasta |
4 lžíce | citronová šťáva |
1 až 2 ks | chilli paprička |
kokosové mléko v plechovce (nemusí být) |