Pálivá thajská polévka (Tom yum kung)


Doba přípravy: 60 minut

Masový vývar přivedeme k varu a přidáme svazek citronové trávy, koriandr a nasekaný zázvor. Povaříme asi 5 minut, poté pokrájená rajčata a houby, krevety a rybí omáčku a vaříme dalších 5 minut. Chilli pastu a citrónovou šťávu smícháme přímo na talíři s najemno nasekanými chilli papričkami a zalijeme hotovou polévkou. Ozdobíme lístky koriandru a podle chuti přilijeme trošku ohřátého kokosového mléka. Ihned podáváme.

1 l masový vývar
 svazek sušená citronová tráva
3 lžička koriandr
 kousek čerstvý zázvor
 několik cherry rajčata
50 g houby (např. čínské houby)
100 g tygří krevety (případně i jiné mořské plody)
4 lžíce rybí omáčka
2 lžíce chilli pasta
4 lžíce citronová šťáva
1 až 2 ks chilli paprička
  kokosové mléko v plechovce (nemusí být)