Doba přípravy: minut
Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky a naložíme je na 2 hodiny do směsy koření (hřebíček, koriandr, kardamom, pepř, římský kmín, skořice). Na wok pánvi rozpustíme přepuštěné máslo, na kterém dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Na osmaženou cibulku dáme černé hořčičné semínko, které zprudka osmažíme. Přidáme kuřecí maso a necháme ho zatáhnout. Poprášíme kurkumou. Poté přídáme nadrobno nakrájený česnek, zázvor, na kostičky nakrájená rajčata a chilli papričky. Necháme opět zprudka osmažit a zalijeme hovězím vývarem. Zapřášíme cukrem a pokapeme jablečným octem. Podlijeme trochou vody a necháme dusit zhruba půl hodiny. Hotové kuřecí vindaloo dochutíme cukrem a octem a ozdobíme lístky čerstvého koriandru. Podáváme s rýží.
Poznámka: Náš recept na přepuštěné máslo neboli ghí najdete ZDE
1 ks | kuřecí prsa |
4 ks | zralé rajče |
5 cm | zázvor |
4 stroužky | česnek |
3 až 4 ks | chilli papričky nebo papričky habanero |
1/2 litru | hovězí vývar |
4 lžíce | přepuštěné máslo (ghí) |
3 ks | středně velká cibule |
třtinový cukr | |
jablečný ocet |
Koření
1 lžička | koriandr |
2 lžička | hřebíček |
1 lžička | kardamom |
1 lžička | římský kmín |
1 lžička | černý pepř |
1 lžička | černé hořčičné semínko |
2 lžička | kurkuma |
2 lžička | mletá skořice |