Asijský sandwich


Doba přípravy: 180 minut

Vepřový bůček naložíme den předem do směsi cukru a soli v poměru 1:1. Poměru se vůbec nebojte, díky cukru chuť soli prostoupí do masa a cukr pak na povrchu bůčku nádherně zkaramelizuje. Bůček dáme do kastrolu a necháme ho péct při 180 stupních 2 – 2,5 hodiny. Po vyndání by měl být úžasně měkký a bude se téměř rozpadat. Bůček dáme na půl hodiny vychladnout a pak ho nakrájíme na tenké plátky. Bagetku si rozpečeme v troubě, rozřízneme jí a na obě strany naneseme pálivou omáčku. Pokud nemáte rádi pálivé, použijte kečup. Na spodní půlku naskládáme ledový salát, okurku, nakrájený bůček a koriandr. Přiklopíme horní půlkou bagetky.

Poznámka: Vyzkoušejte do receptu naši skvělou domácí chilli omáčku s česnekem

1/2 kg vepřový bůček
1/2 ks ledový salát
1 ks okurka
  chilli omáčka (domácí či koupená)
  čerstvý koriandr
3 až 4 ks bageta
4 lžíce sůl
4 lžíce cukr