
Doba přípravy: 20 minut
Nejprve si připravíme rybu: Filé omyjeme a osušíme. Pokapeme šťávou z citronu, osolíme a jemně opepříme. Nyní se pustíme do přípravy těstíčka: Do větší misky dáme prosátou mouku, do které přilijeme pivo, nasypeme prášek do pečiva a rozklepneme vejce. Vymícháme v hladké těstíčko, které si můžeme obzvláštnit bylinkami nebo kořením podle chuti. V tomto těstíčku obalíme filé ze všech stran. Smažíme v rozpáleném fritovacím hrnci nebo na pánvi dozlatova. Osmažené kousky ryby poté položíme na savý ubrousek, abychom odstranili přebytečný tuk. Podáváme s domácími hranolkami a tatarskou omáčkou.
Poznámka: Recept na naše domácí hranolky z trouby naleznete ZDE a recept na domácí tatarskou omáčku jsme pro vás připravili ZDE
| 1 kg | filé z mořské ryby (bez kostí) |
| 1 ks | šťáva z citronu |
| sůl | |
| hrubě mletý pepř | |
| 150 g | hladká mouka |
| 150 ml | pivo |
| 1/4 sáček | kypřicí prášek do pečiva |
| 1 ks | vejce |
| čerstvé bylinky nebo koření dle chuti (např. provensálské koření) | |
| olej na smažení |
