Doba přípravy: 30 minut
Lososa omyjeme a osušíme. Ze zbylých ingrediencí namícháme v misce marinádu a lososa do ní naložíme. Přikryjeme fólií a necháme přes noc marinovat v ledničce. Druhý den lososa i s marinádou přemístíme do zapékací misky a pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů Celsia – nejprve zhruba 10 minut zakryté a poté dalších asi 10 minut odkryté (aby losos chytil krásně zlatavou barvu). Podáváme například s bramborovou kaší.
Poznámka: Vyzkoušejte náš recept na rychlou a výbornou bramborovou kaši se smetanou – naleznete jej ZDE
500 g | losos (nejlépe čerstvý - jen chlazený) |
1 dl | olivový olej |
3 lžíce | bílé víno |
2 lžíce | ocet balzamico |
2 stroužek | prolisovaný česnek |
50 g | sezamové semínko |
1 lžíce | med |
několik plátek | citron |
sůl | |
pepř | |