Marinovaný a pečený losos


Doba přípravy: 30 minut

Lososa omyjeme a osušíme. Ze zbylých ingrediencí namícháme v misce marinádu a lososa do ní naložíme. Přikryjeme fólií a necháme přes noc marinovat v ledničce. Druhý den lososa i s marinádou přemístíme do zapékací misky a pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů Celsia – nejprve zhruba 10 minut zakryté a poté dalších asi 10 minut odkryté (aby losos chytil krásně zlatavou barvu). Podáváme například s bramborovou kaší.

Poznámka: Vyzkoušejte náš recept na rychlou a výbornou bramborovou kaši se smetanou – naleznete jej ZDE

500 g losos (nejlépe čerstvý - jen chlazený)
1 dl olivový olej
3 lžíce bílé víno
2 lžíce ocet balzamico
2 stroužek prolisovaný česnek
50 g sezamové semínko
1 lžíce med
několik plátek citron
  sůl
  pepř