Doba přípravy: 15 minut
Salát a rukolu (popřípadě polníček nebo mix všeho) propláchneme a vložíme na talíř. Vydlabeme zrníčka z granátového jablka a přidáme k salátu. Ořechy vylouskáme a přimícháme. Máme-li je, posypeme hrstí klíčků. Zálivku připravíme z olivového oleje, do kterého přidáme balzamikový ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř. Salát zakápneme zálivkou a ihned podáváme.
Tip: Abychom dostali zrníčka snadno z granátového jablka, stačí ho rozříznou napůl, uchopit polovinu do dlaně zrníčky dolů, roztáhnout prsty a několirát silněji bouchnout lžící do vrchu. Zrníčka sama lehce vypadají.
1 ks | ledový salát |
asi 100 g | rukola nebo polníček |
hrst | klíčky (nemusí být) |
1 ks | granátové jablko |
5 ks | vlašské ořechy |
4 lžíce | olivový olej |
2 lžíce | balzamikový ocet |
1 lžíce | citronová šťáva |
sůl | |
mletý pepř |