Doba přípravy: 45 minut
Rýži zalijeme vodou, přidáme celý vanilkový lusk a vaříme zvolna, dokud se voda téměř neodpaří. Poté začneme do rýže po částech přilévat mléko (další naběračku přidáme vždy, když se předchozí vařením vstřebá) a vaříme zvolna asi půl hodiny, dokud se rýže nezmění na kaši. Odstavíme z ohně a vyndáme vanilkový lusk. Podélně jej rozřízneme a vydlabeme dužinu. Do pudingu vmícháme med, nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu a vydlabanou vanilkovou dřeň. Rýžový puding rozdělíme do misek a oblíbeným džemem nebo marmeládou vytvoříme usměvavý obličej. Ihned podáváme.
150 g | rýže |
1 hrnek | voda |
1 ks | vanilkový lusk |
1 l | polotučné mléko |
4 lžíce | med |
1 lžička | strouhaná citronová kůra |
1/2 citron | citronová šťáva |
na ozdobu | džem nebo marmeláda |