
Doba přípravy: 90 minut
Papriky omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jadérka. Poté je pokrájíme na kousky. Cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka, česnek očistíme a pokrájíme na plátky. Papriky klademe do sklenic, kde je prokládáme kolečky cibule a plátky česneku. Podle chuti přidáme i čerstvou bazalku. Do každé sklenice přidáme na špičku nože Pomůcky ke konzervování. Vodu svaříme s octem, cukrem a solí a vařící nálev nalijeme na papriky. Do každé sklenice přidáme jednu lžíci olivového oleje. Sklenice uzavřeme, trochu s nimi zatřeseme, postavíme na pečicí plech naplněný do výšky 2 cm horkou vodou a vložíme do spodní poloviny předehřáté trouby (elektrická trouba: 95 °C, plynová trouba: stupeň 1). Pečeme (zavařujeme) 70 minut.
| 400 g | červená paprika |
| 400 g | žlutá paprika |
| 1 ks | cibule |
| 4 stroužek | česnek |
| čerstvá bazalka | |
| trochu | Pomůcka ke konzervování Dr. Oetker (chrání před plísní a kvašením při konzervování ovoce a zeleniny) |
| 1 l | voda |
| 1/4 l | bílý vinný ocet (6%) |
| 3 lžíce | cukr |
| 3 lžíce | sůl |
| olivový olej |
