Doba přípravy: 60 minut
Na rozpáleném oleji si osmažíme dozlatova cibulku, přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku a kmín. Zprudka osmahneme a přidáme mleté hovězí maso. Maso důkladně opečeme. Přidáme sterilovaná rajčata, kukuřici a fazole. Směs podlijeme červeným vínem a necháme povařit. Podléváme vodou, dokud vše není uvařené doměkka. Nakonec dochutíme solí, pepřem a chilli a důkladně promícháme. Tortilly osmažíme narychlo na pánvi na trošce olivového oleje, nebo je vložíme do mikrovlnné trouby, aby se ohřály. Na teplé tortilly pokládáme směs masa a vše nakonec dozdobíme zakysanou smetanou a koriandrem. Tortillu zarolujeme a ihned podáváme.
500 g | mleté hovězí maso |
2 ks | cibule |
1 plechovka | sterilovaná rajčata |
1 plechovka | sterilovaná kukuřice |
1 plechovka | sterilované fazole |
2 stroužky | česnek |
1/2 litru | červené víno (na podlití) |
1 lžička | drcený kmín |
1 lžička | sladká paprika |
1 ks | chilli |
pepř | |
koriandr (nemusí být) | |
olej | |
zakysaná smetana | |
pšeničné nebo kukuřičné tortilly |