Polévka z mungo fazolí


Doba přípravy: 60 minut

Mungo fazole si nejlépe den předem namočíme do vody. Na olivovém oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Vše posypeme kari kořením. Přidáme mungo fazole a zalijeme vývarem. Do hrnce vložíme bobkový list a podle chuti i chilli papričku. Vše necháme pomalu vařit. Až jsou fazolky a ostatní zelenina měkké, stáhneme z plamenu a část zeleniny a fazolek rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme zpátky do hrnce. Tím zajistíme, že se polévka zahustí. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Ozdobíme čerstvě nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.

1 hrnek mungo fazole
1 ks větší cibule
1 l zeleninový vývar
1 lžička kari koření
1 ks mrkev
2 ks řapíkatý celer
2 ks bobkový list
  pepř
  olivový olej
  sůl
  citronová šťáva na dochucení
  pažitka nebo petrželka na ozdobu
  chilli paprička (dle chuti)