Fazolová polévka


Doba přípravy: 50 minut

Fazole omyjeme a necháme ve vodě namočené do druhého dne. Druhý den je propláchneme a zalijeme masovým vývarem. Na oleji si poté krátce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem s fazolemi, přidáme bobkový list, na menší kousky nakrájenou pikantní klobásu a vše necháme vařit do změknutí fazolí. Nakonec přidáme sterilovanou kukuřici, najemno nakrájený česnek a ještě chvilku povaříme. Dochutíme solí, pepřem a trochou mleté červené papriky. Hotovou polévku nalijeme na talíře, ozdobíme kouskem zelené petrželky a čerstvé červené papriky a můžeme servírovat.

250 g červené fazole
1 a 1/2 litru masový vývar
4 lžíce olivový olej
1 ks cibule
2 ks bobkový list
1 až 2 ks pikantní klobása
1/2 plechovka konzervovaná kukuřice
2 stroužky česnek
  sůl
  pepř
  mletá červená paprika
 kousek zelená petrželka na ozdobu
  červená paprika na ozdobu