
Doba přípravy: 50 minut
Fazole omyjeme a necháme ve vodě namočené do druhého dne. Druhý den je propláchneme a zalijeme masovým vývarem. Na oleji si poté krátce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem s fazolemi, přidáme bobkový list, na menší kousky nakrájenou pikantní klobásu a vše necháme vařit do změknutí fazolí. Nakonec přidáme sterilovanou kukuřici, najemno nakrájený česnek a ještě chvilku povaříme. Dochutíme solí, pepřem a trochou mleté červené papriky. Hotovou polévku nalijeme na talíře, ozdobíme kouskem zelené petrželky a čerstvé červené papriky a můžeme servírovat.
| 250 g | červené fazole |
| 1 a 1/2 litru | masový vývar |
| 4 lžíce | olivový olej |
| 1 ks | cibule |
| 2 ks | bobkový list |
| 1 až 2 ks | pikantní klobása |
| 1/2 plechovka | konzervovaná kukuřice |
| 2 stroužky | česnek |
| sůl | |
| pepř | |
| mletá červená paprika | |
| kousek | zelená petrželka na ozdobu |
| červená paprika na ozdobu |
