
Doba přípravy: 35 minut
Fazole přebereme, propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Druhý den je uvaříme doměkka. Jarní cibulku a česnek očistíme, cibulku nasekáme najemno a česnek utřeme se solí. Uvařené fazole scedíme, necháme okapat a dáme do mísy. Z olivového oleje, citronové štávy a sójové omáčky si připravíme zálivku, do níž přidáme nasekanou jarní cibulku a rozetřený česnek. Okořeníme mletým pepřem. Zálivku smícháme s fazolemi a dáme odležet na několik hodin do lednice. Fazolový salát podáváme s pečivem.
| 250 g | bílé fazole |
| 3-5 ks | jarní cibulka |
| 2 stroužek | česnek |
| 3 lžíce | olivový olej |
| 1 lžíce | citronová šťáva |
| 1 lžička | sojová omáčka |
| pepř mletý |
