Doba přípravy: 40 minut
Červenou čočku propláchneme pod tekoucí vodou. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli pokrájíme nadrobno. Olivový olej rozpálíme v kastrolu a nejprve na něm osmahneme cibuli a po chvíli přidáme prolisovaný česnek. Vhodíme propláchnutou čočku a zalijeme vývarem. Přihodíme bobkový list s novým kořením a vaříme asi 10 minut doměkka. Poté ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Zjemníme kouskem másla, přesypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
200 g | červená čočka |
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
3 lžíce | olivový olej |
1 litr | zeleninový vývar |
3 ks | bobkový list |
5 kuličky | nové koření |
sůl | |
pepř mletý | |
citronová šťáva | |
kousek | máslo |
zelená petrželka či jiné bylinky (na ozdobu) |