Doba přípravy: 30 minut
Čočku nasypeme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla pouze lehce ponořená a uvaříme doměkka. Červenou čočku není potřeba namáčet dopředu. Na pánvi rozpálíme kokosový olej a vhodíme najemno pokrájenou cibuli. Necháme zezlátnout a přidáme kari pastu s kari kořením, zázvor a rozdrcený česnek. Chvilku restujeme a přilijeme rajčatové pyré. Po chvilce také kokosové mléko. Uvařenou čočku slijeme a přidáme na pánev. Vše společně promícháme a ještě asi 15 minut dusíme. Podáváme s rýží (doporučujeme jasmínovou, která má jemnější chuť a k exotickému jídlu se skvěle hodí) nebo například s pita chlebem.
1 hrnek | červená čočka |
70 ml | kokosový olej |
1 stroužek | česnek |
1 lžička | červená kari pasta |
1 ks | menší cibule |
1/2 lžičky | nastrouhaný čerstvý zázvor |
2 lžíce | kokosové mléko |
1 hrnek | rajčatová passata (pyré) |
1 lžička | kari koření |